Friday, January 18, 2013

Paastumisest ja toitumisest


Seadus on elava Jumala elav sõna elavatele prohvetitele elavate inimeste jaoks. Seadus on kirjas kõiges, mis elab. Sa leiad selle rohus, puus, jões, mäes, taeva lindudes, mere kalades; kuid otsige seda peamiselt iseendast. Sest ma ütlen teile tõesti: kõik elavad olevused on Jumalale lähemal kui elutu pühakiri. Jumal on loonud elu ja kõik elavad olevused nii, et nad võiksid läbi igavesti kestva sõna õpetada inimesele tõelise Jumala seadusi. Jumal ei ole kirjutanud seadusi raamatute lehekülgedele, vaid teie südamesse ja teie vaimu.


Kui te soovite, et elava Jumala sõna ja tema vägi saaksid siseneda teisse, siis ärge rüvetage oma keha ja vaimu. Sest keha on vaimu tempel ja vaim on Jumala tempel. Puhasta seepärast tempel, et templi Issand võiks asuda sinna sisse ja hõivata koha, mis on talle vääriline.

PAASTUMISEST

Uuenda ennast ja paastu, sest ma ütlen teile tõesti, et saatan ja tema haigused saab välja kihutada ainult paastu ja palve läbi. Mine ja paastu üksinduses ja ära näita oma paastu mitte kellelegi.

Otsi metsade ja väljade värsket õhku ja seal leiad sa õhu ingli. Võta jalast oma jalavarjud ja seljast oma riided ja lase õhu inglil emmata kogu oma keha. Hinga kaua ja sügavalt, et õhu ingel saaks tulla sinu sisse. Tõesti ma ütlen teile: õhu ingel kihutab teie kehast välja kogu mustuse, mis reostas seda nii seest kui väljast.

Peale õhu ingli otsi veeinglit. Võta jalast oma jalavarjud ja seljast oma riided ning lase veeinglil emmata kogu oma keha. Heida ennast tervenisti tema embavate käte vahele. Ja nii sageli, nagu te liigutate õhku oma hingamise abil, liigutage oma kehaga vett samuti. Tõesti, ma ütlen teile: veeingel kihutab teie kehast välja kogu mustuse, mis reostas seda nii seest kui väljast.

Ärge mõelge, et on piisav, kui veeingel embab teid ainult välispidiselt. Ma ütlen teile: mustus, mis on seespool, on palju suurem välisest mustusest.

Niisiis ütlen ma teile: laske ennast veeinglil samuti ristida seestpoolt, et te saaksite vabaks kõigist oma mineviku pattudest ja et teie sisemus saaks sarnaselt teie välimusele niisama puhtaks kui kobrutav jõgi, mis mängleb päikesepaistel.
Otsi seepärast üks pudelkõrvits, millel on inimese pikkune vars; võta kogu sisemus välja ja täida see jõeveega, mida päike on soojendanud. Kinnita see üles puuoksa külge ja põlvita maha veeingli ette ja lase pudelkõrvitsa varrel siseneda oma pärasoolde, et vesi võiks voolata läbi kogu sinu soolestiku. Pärast seda puhka põlvitades maas veeingli ees ja palveta elava Jumala poole, et ta annaks sulle andeks kõik su mineviku patud, ja palveta veeingli poole, et ta vabastaks sinu keha kõigest mustusest ja haigusest. Siis lase veel oma kehast välja voolata, et ta viiks sinu seest enesega kaasa kõik saatana mustuse ja haisvad asjad.

Korda seda ristimist veega igal oma paastu päeval, senikaua, kuni sa näed, et vesi, mis sinust välja voolab, on sama puhas kui vahutav jõgi. Seejärel mine kogu kehaga voolavasse vette, ja seal, vee ingli käte vahel, anna edasi oma tänu elavale Jumalale, et ta vabastas sind sinu pattudest.

Ja kui pärast seda on teie sees veel midagi mineviku pattudest ja mustusest, siis otsige päikesepaiste inglit. Võtke jalast oma jalavarjud ja seljast riided ja laske päikesepaiste inglil emmata kogu oma keha. Seejärel hingake pikalt ja sügavalt, et päikesepaiste ingel saaks toodud teie sisemusse.

Õhu inglid, vee inglid ja päikesepaiste inlid on vennad. Nad on antud Inimese pojale, et nad võiksid teda teenida ja et tema võiks alati minna ühe juurest teise juurde.
Samamoodi on püha nende embus. Nad on Maa-Ema jagamatud lapsed, ära siis lahuta neid, keda maa ja taevas on loonud üheks. Las need kolm venda-inglit hoiavad teid iga päev oma embuses ja lubage neil jääda teie juurde kogu teie paastu ajaks.

Ja kui kõik patud ja kogu mustus on lahkunud teie kehast, muutub teie veri niisama puhtaks nagu teie Maa-Ema veri, nagu jõgede vaht päikesepaistel mängeldes. Ja teie hingus muutub niisama puhtaks kui lõhnavate lillede hingus; teie ihu niisama puhtaks kui puude lehtede kohal punaseks värvuvate
puuviljade viljaliha; teie silmade vagus muutub niisama selgeks ja säravaks nagu üle sinise taeva paistva päikese sära. Ja nüüd siis hakkavad kõik Maa-Ema inglid teid teenima.

Paastu kohta veel:
Ärge olge seetõttu kannatamatud juba peale kolmandat päeva, nagu kadunud poeg, vaid oodake kannatlikult seitsmendat päeva, mille Jumal on pühitsenud.

TOITUMISEST

Kuid mina ütlen teile: ärge tapke ei inimesi, ega loomi, ega isegi mitte toitu, mis läheb suhu. Sest kui te sööte elavat toitu, elustab see teid, aga kui te surmate oma söögi, siis surnud söök surmab ka teid. Sest elu tuleb ainult elust, ja surmast tuleb alati surm. Sest kõik, mis surmab teie toidu, surmab ka teie kehasid. Ja kõik, mis surmab teie kehasid, surmab ka hingi. Ja teie kehad muutuvad samaks, mis on teie toit, nii nagu ka teie vaim muutub samasuguseks kui on teie mõtted.

Seega, ärge sööge midagi, mida tuli, külm või vesi on hävitanud. Sest põlenud, kümunud ja mädanenud toidud põletavad, külmutavad ja mädandavad teie keha. Ärge olge, nagu oli rumal põllumees, kes külvas oma maale keedetud, külmunud ja mädanenud seemneid. Ja tuli sügis, ning tema põllud ei kandnud midagi. Suur oli siis tema ahastus. Kuid olge nagu põlluharija, kes külvas oma põllule elava seemne, ja kelle põld kandis elavaid nisupäid, andes sajakordselt tagasi seemne, mille mees oli külvanud. Sest ma ütlen teile tõesti, elage ainult elu tule abil, ja ärge valmistage oma toitu surma tulega, mis hävitab ka teie toidu, teie kehad ja teie hinged.
"Isand, kus on elu tuli?" küsisid mõned neist.
"Teis, teie veres ja teie kehades."
"Ja surma tuli?" küsisid teised.
See tuli, mis leegitseb teie kehast väljaspool, see on kuumem kui teie veri. Selle surma tulega küpsetate te toitu oma kodudes ja oma põldudel.

Ärge seetõttu sööge midagi, mida on surmanud tugevam tuli kui elu tuli.

Sööge siis alati ande Jumala laualt: puude vilju, põlluvilja ja põllutaimi, loomade piima ja mesilaste mett.

Seega, pange tähele, et te ei reostaks igasugu jälgi kraamiga oma keha templit. Piirduge kahte-kolme liiki toiduga, mida te leiate alati oma Maa-Ema toidulaualt.

Ja kui sa sööd, ära söö end täiesti täis.

Niisiis, pane tähele, kui palju oled söönud, kui su keha saab küllastatud, ja söö alati kolmandiku võrra vähem.

Ära sega sagedaste söömistega oma kehas töötavaid ingleid, sest tõesti ma ütlen teile, et igaüks, kes sööb rohkem kui kaks korda päevas, teenib endas kuradit.

Söö siis, kui päike on kõrgeimal taevas, ja teist korda, kui ta on loojunud (Iisraelis loojub päike õhtul kell kuus). Ja sa ei näe kunagi haigust, sest nii on meelepärane Jumalale. Ja kui sa soovid, et Jumala inglid rõõmutseksid su kehas ja et saatan hoiaks sinust kaugele, siis istu vaid üks kord päevas Jumala laua äärde.

Ärge sööge ebapuhtaid toite, mis on toodud kaugetelt maadelt, vaid sööge alati seda, mida kannavad teie viljapuud. Sest sinu Jumal teab hästi, mis on sulle vajalik, ja kuskohas ning millal. Ja ta annab kõikidele inimestele toiduks seda, mis on igaühele parim.

Ja kui sa sööd, olgu sinu kohal õhuingel ja sinu all veeingel. Hinga alati aeglaselt ja sügavalt, kui sa sööd, et õhuingel võiks õnnistada sinu söömaaegu. Ja mälu toit hammastega korralikult läbi, et see muutuks vedelaks, ja veeingel võiks muuta selle vereks sinu kehas. Ja söö aeglaselt, nagu oleks see palve Jumalale.

Tõesti, ma ütlen sulle: Inimese poja keha on saanud templiks, ja tema sisemus altariks, kui ta täidab Jumala käske. Mistõttu ära pane midagi Jumala altarile, kui su vaim on rõhutud, ja ära mõtle kellestki pahameelega Jumala templis. Ja sisene Issanda pühamusse ainult siis, kui tunned endas Tema inglite kutset, sest kõik, mida sa sööd kurbuses, vihas või vastu tahtmist, muutub mürgiks sinu kehas.

Ja ära kunagi istu Jumala lauda varem kui Ta kutsub sind isuingli kaudu.

Ja ära unusta, et iga seitsmes päev on püha ja pühendatud Jumalale. Kuuel päeval toida oma keha Maa-Ema andidega, aga seitsmendal päeval pühitse oma keha Taevase isa jaoks. Ja seitsmendal päeval ära tarvita maist toitu, vaid ela ainult Jumala Sõnast.



No comments:

Post a Comment